Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с хидравликата на волана.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с хидравликата на волана.

Ще опитам да обясня най-просто. Значи всичко започна с бучене от към хидравличната помпа. Помислих че е сдала багажа и я дадох за рециклиране. След като ми я върнаха.. същата работа... Хидравликата не работи, а при завъртане на волана Помпата се товари и забочва да бучи. Някой срещал ли е подобен проблем. Ако все пак помпата работи, какво друго би могло да се е скапало???

П.С. Горе в казанчето циркулацията на течноста не е голяма ... Дали някой маркуч не се е прекъснал ?? Или е рейка ???
    Благодаря предварително!!!
    Alfa Romeo 155 1.8
    Twin Spark 10'93 klimatronic

Re: Проблеми с хидравликата на волана.

Първоначално публикувано от mikahack
    Дали някой маркуч не се е прекъснал ?? Или е рейка ???
    Благодаря предварително!!!
    Ами то друго няма, интересно какво са и рециклирали на помпата и колко пари са ти взели....

Все пак - най-вероятно е рейката, но първо източи маслото и сипи ново хидравлично и пробвай тогава.
    sigpic
    === 75 1.8 T '86 ===
    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Ами 120лв. до Окръжна болница...
      М/у другото сложих 2 помпи от италианеца и се държа по същия начин. Мисля, че не е от помпата ...
      Как да разбера от какво е ??
      П.С. Като слагах рециклираната помпа, смених маслото.
      Alfa Romeo 155 1.8

Comment

Най вероятно е рейката аз имам подобен проблем но не ми се е разбучала още много помпата само от време на време побучава малко и затихва но рейката ми тече и е за рециклиране
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

колеги може би имам най голям опит с рейките и помпите защото съм правил /рециклирал/ оригиналната за 350 лева, прокапа, след това купих на старо от типо 120 лв /не търсете за алфа тя е към 1000 лв и повече/ и тя прокапа. и двете издържаха по една готина, многа гаден проблем наистина. този месец купих просто нова за 400 лв за типо за сега не е протекла и не стърже.

съвета ми е не ги рециклирайте, ще излезе три пъти по скъпо купете си нова

Comment

от кой мотор на типо става рейката на 155-ца?? и точно еднакви ли са ???
            155 1.7 94 g.

Comment

Първоначално публикувано от dim
              колеги може би имам най голям опит с рейките и помпите защото съм правил /рециклирал/ оригиналната за 350 лева, прокапа, след това купих на старо от типо 120 лв /не търсете за алфа тя е към 1000 лв и повече/ и тя прокапа. и двете издържаха по една готина, многа гаден проблем наистина. този месец купих просто нова за 400 лв за типо за сега не е протекла и не стърже.

съвета ми е не ги рециклирайте, ще излезе три пъти по скъпо купете си нова
              Имаш плачевен опит, което съвсем не звачи, че навсякъде ги рециклират както твоите
              sigpic
              === 75 1.8 T '86 ===
              === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Благодаря за отговорите за сега, но 400-500лв. никак не ми се дават. Утре ще карам колицата на майсторчета в МЕИ, да я видят и ще преценяваме на място.
                Ще пиша допълнително за подробностите ....
                Alfa Romeo 155 1.8

Comment

Първоначално публикувано от mikahack
                  Благодаря за отговорите за сега, но 400-500лв. никак не ми се дават. Утре ще карам колицата на майсторчета в МЕИ, да я видят и ще преценяваме на място.
                  Ще пиша допълнително за подробностите ....
                  Глей да ги хванеш докато са трезви
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

това за майсторите е вярно, но предпочето х да не рискувам с други, след като съм сипатил и затова дадох 500 лева за рейка и труд и за сега поне нито стърже и нито капе, а модела е просто за типо те са еднакви, в магазина ти поръчваш за типо, на самата рейка пише типо, но на външе вида, оразмереност и отвори са абсолютно еднакви, ако искаш да си по - сигурен, смъкваш оригиналната, отиваш с нея в магазина и сравняваш на място или на автоморга и питаш за типо, мисля че инвестицията в нова е най доброто, при рециклирането с сменят само уплътнениия но не и износени метални части, това моя съвет, евтиното излиза скъпо..

Comment

Съгласен че ново е най-добре само незнам оборотите от краен ляв до краен десен волан дали са еднакви на типо и 155 Защото при 145 са различни
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Значи, всичко се изясни...
                        Оказа се, че единия маркуч се е прегънал и не стига достатъчно течност до помпата. Но все пак момчетата, от хидравличния институт до МЕИ, разбраха че проблема не е в рейката.
                        Така, че ми спестиха 300 кинта)
                        Дерзайте...
                        Красавицата е пушка))
                        Alfa Romeo 155 1.8

Comment

И тъй и тъй се говори за хидравликата дайте идея . Имам 1 изтопуркване .усеща се когато приемрно пшравя маневра на преден ход и включа на заден и завъртя волана.Определено е от кормилната уредба защото усещам в момента почукване във волана.
                          Накрайници, носачи са в ред и проверени. Гадното е , че това топуткване не се получава всеки път. Имам съмнения в рейката и то по специално в дясната част дето има 1 пластмасова втулка. Но на канал и повдигната цялата предница на крик не се усеща това. В шах съм. Нямам и луфт във волана.
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                            И тъй и тъй се говори за хидравликата дайте идея . Имам 1 изтопуркване .усеща се когато приемрно пшравя маневра на преден ход и включа на заден и завъртя волана.Определено е от кормилната уредба защото усещам в момента почукване във волана.
                            Накрайници, носачи са в ред и проверени. Гадното е , че това топуткване не се получава всеки път. Имам съмнения в рейката и то по специално в дясната част дето има 1 пластмасова втулка. Но на канал и повдигната цялата предница на крик не се усеща това. В шах съм. Нямам и луфт във волана.
                            и аз имах такова топуркане и се оказа дясно вътрешно каре
                            ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                            ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Working...
                            X